[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
آمار نشریه::
::
شناسنامه نشریه

شبکه‌های اجتماعی
لینکدین
آکادمیا

..
:: دوره 1، شماره 2 - ( 12-1399 ) ::
بررسی روش فخررازی در لطایف قرآن
ملیکا سادات سازور ، زهرا السادات دادصفت، اصغر هادوی کاشانی، الهام روشن قیاس
دانشگاه شاهد
چکیده:   (491 مشاهده)
جامعه تحقیق در این پژوهش، متنی است و شامل سی جزء قرآن براساس تفسیر مفاتیح الغیب است. این تحقیق به لحاظ هدف، بنیادی و به روش توصیفی ـ تحلیلی است. یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که در سی جزء قرآن در تفسیر مفاتیح الغیب، ۲۳۳ مورد لطیفه (لطایف آیات) به کار رفته است که از این تعداد، ۱۸۴ مورد آن نکته تفسیری، ۲۸ مورد نکته ادبی، ۱۵ مورد نکته تفسیری ـ ادبی، ۵ مورد نکته تفسیری ـ کلامی و ۱ مورد روایی است که در انواع مختلفی همچون، لطیفه معنوی، لطیفه لفظی، لطیفه عزیز، استعاره لطیف و غیره ذکر شده است. نتیجه‌های این پژوهش نشان می‌دهد نکات تفسیری لطایف فخررازی نسبت به نکات دیگر لطایفش بیشتر است و در۲۳۳ لطیفه در ۶۱ مورد به نوع لطیفه اشاره شده است و در ۱۷۲ مورد واژه لطیفه را بدون قید به‌کار برده است که به نوع آن اشاره نشده است. بیان فخر رازی در لطایفش بیانی استدلالی است و در نام‌گذاری انواع لطایفش، ملاک مشخصی ندارد.

واژه‌های کلیدی: لطایف، تفسیر مفاتیح الغیب، نکته ادبی، نکته تفسیری

دریافت: 1399/8/9 | پذیرش: 1399/11/2 | انتشار: 1400/12/20

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

XML     Print

Download citation:
Send citation to:

سازور ملیکا سادات، دادصفت زهرا السادات، هادوی کاشانی اصغر، روشن قیاس الهام. بررسی روش فخررازی در لطایف قرآن. عنوان نشریه. 1399; 1 (2) :30-41

URL: http://mqi.khu.ac.ir/article-1-41-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوفصلنامه روش‌شناسی تفسیر قرآن Methodology of Quran Interpretation
Persian site map - English site map - Created in 2.43 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645