[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
آمار نشریه::
::
شناسنامه نشریه

شبکه‌های اجتماعی
لینکدین
آکادمیا

..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 6-1399 ) ::
مقایسۀ آثار تفسیری شیعه در دو سده نخستین (با تأکید بر ابزار و منابع)
طاهره رحیم‌پور ازغدی
دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (469 مشاهده)
هدایت‌پذیری از قرآن کریم در گرو فهم دقیق آن است. از این رو مفسران شیعی از عصر پیامبر (ص) تا کنون به تفسیر آیات الهی همت گمارده و آثار متفاوتی را تولید کرده‌اند. به نظر می‌رسدکیفیت منابع و ابزار مفسران، یکی از مهم‌ترین علل تفاوت سبک‌های آنان می‌باشد. نوشتار حاضر با روش اسنادی ـ تحلیلی به بررسی و مقایسه مکتوبات تفسیری دو سده اول می‌پردازد؛ زیرا این دوره آغاز نضج‌گیری مدارس و بستر تربیت نخبگان تفسیری است. این پژوهش نشان می‌دهد اگرچه سدۀ دوم با افزایش کمی و تنوع کیفی را از نظر اختلاف مدارس و شیوه‌های تفسیری روبه‌روست ولی نوشته‌های سده اول بدلیل بهره‌مندی از دانش معصومین (علیهم السلام) از محکمی، قطعیت، قوت سندی، مغشوش نشدن به اخبار اهل‌کتاب و تفسیر به رأی برخوردار بوده که از مهم‌ترین امتیازات در علوم نقلی به شمار می­آید. به عبارت دیگر مهم‌ترین دلیل ضعف مکتوبات قرآنی سدۀ دوم هجری عدم بهره‌وری از آراء تفسیری امامان شیعه است.
واژه‌های کلیدی: تفسیر، مکاتب تفسیری، تفسیر به رأی، شیعه.

دریافت: 1399/1/23 | پذیرش: 1399/3/21 | انتشار: 1399/10/21

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

XML     Print

Download citation:
Send citation to:

رحیم‌پور ازغدی طاهره. مقایسۀ آثار تفسیری شیعه در دو سده نخستین (با تأکید بر ابزار و منابع). عنوان نشریه. 1399; 1 (1) :136-148

URL: http://mqi.khu.ac.ir/article-1-26-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوفصلنامه روش‌شناسی تفسیر قرآن Methodology of Quran Interpretation
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645